Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
2 oktober 2014

De waarde die licht heeft

Elke den Ouden, gasthoofdredacteur van Stedebouw & Architectuur Lichteditie, is een van de lichtautoriteiten in Nederland. De fascinatie voor licht ontstond geleidelijk en kreeg pas na haar studie Industrial Design aan de TU Delft vorm “Ik ben eigenlijk sinds de oprichting van het Intelligent Lighting Institute (ILI) met licht bezig.”

 

“Na mijn studie Industrial Design aan de TU Delft heb ik bij Philips gewerkt aan diverse innovaties, maar niet specifiek licht. Vanaf 2000 ben ik in deeltijd verbonden aan de TU/e, waar ik ook mijn promotie heb gedaan. Vanaf die tijd ligt mijn focus op hoe je waarde kunt creëren voor mensen met innovatieve oplossingen.

 

Dat is gestart vanuit onderzoek naar klantenklachten op consumentenproducten, waaruit bleek dat veel verwachtingen van klanten niet ingevuld worden door de producten die aangeboden worden. Daarom wilde ik beter begrijpen wanneer iets echt waardevol is voor een klant. Gaandeweg kwam ik erachter dat als je een klantenwens echt goed wilt invullen je samenwerking tussen verschillende partijen nodig hebt. Daarom ben ik mij gaan richten op samenwerking in waardenetwerken. Omdat dit ook in de lichtindustrie speelt, en met name in openbare verlichting, ben ik me gaan richten op dit gebied.”

 

Lees het hele artikel>>