Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
30 augustus 2017
Betrokken donateurs

Zelf-dimmend glas

Suntuitive glas is een zelf-dimmend glas dat reageert op de warmte van het directe zonlicht en geleidelijk verandert van helder glas in getint glas.

 

Hiermee wordt het felle zonlicht doorbroken en kan een aangename hoeveelheid licht het gebouw binnentreden. Aangezien Suntuitive glas adaptief en responsief is, creëert het consistenter daglicht dan traditioneel glas.

 

Zodra het directe zonlicht weer is verdwenen, wordt het glas geleidelijk weer helder. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van daglicht. Hoe intenser de zon, hoe donkerder het glas, waardoor ook de hoeveelheid zonnewarmte dat door het glas komt sterk gereduceerd wordt.

 

Suntuitive glas is een zeer geavanceerd product en toch heel eenvoudig in gebruik, dit door de dynamische technologie van het glas. Het Suntuitive glas kan op een creatieve en duurzame wijze geïntegreerd worden in een gebouw. Tevens hoeft men geen gebruik te maken van zonneschermen, vitrages etc. Nog een mooi bijkomend voordeel is dat het glas geen gebruik maakt van elektriciteit, waardoor het systeem net zo onderhoudsvrij is als een gewoon raam.

 

Voor een optimale werking dient het glas altijd uitgevoerd te worden als isolatie glas, in combinatie met een Low E coating op het binnenblad. Daarnaast kan Suntuitive in diverse uitvoeringen worden vervaardigt, zo ook in onder andere inbraakwerend- en kogelwerend glas.

 

Op de Timelapse video is de werking zeer goed te zien. Het glas begint helder en wordt donkerder naarmate het zonlicht toeneemt. Aan het einde van de dag is de geleidelijke afname van de tint eveneens goedzicht baar. Een uniek glasproduct dat voor een prettig en consistent binnenklimaat zorgt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Kortom, het daglicht product van de toekomst, nu al beschikbaar!

 

Enkele belangrijke kenmerken:
LTA: 60% – 4%, afhankelijk van glassamenstelling (kleur)
ZTA: 0,36 – 0,10
UV licht: 1%
U-waarde: 1,1 W/m²k – 0,7W/m²k
Bijzonderheden: Geen kabels, geen aansturing, geen elektriciteit, geen onderhoud!!
Opties: Kogelwerende- en inbraakwerend beglazing, gebogen uitvoering

 

Kijk voor meer info op de website: www.hermanstechniglaz.nl of bel voor een afspraak op 010-5241007.