Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights
Plaatsingsdatum
16 maart 2015
Gerelateerde artikelen

Zorg voor daglicht!

Tijdens ZorgTotaal verzorgt SLD-voorzitter Ronald Schleurholts een lezing met als titel ‘Zorg voor daglicht’.

18 maart start in de Jaarbeurs Utrecht de vakbeurs Zorgtotaal plaats, hét platform voor professionals werkzaam in de zorg. SLD-voorzitter Ronald Schleurholts geeft van 13:15 – 14:00 de lezing ‘Zorg voor Daglicht’

 

De mens is geëvolueerd in een wereld zonder kunstlicht. Het ritme van dag en nacht en de dynamiek van het natuurlijk licht stuurt nog altijd onze biologische klok en is cruciaal voor het fysiek en psychologisch welzijn van de mens.

 

De effecten en inzet van daglicht in de gebouwen voor de zorg en het belang hiervan voor patiënt, zorgverlener en bezoeker kan dan ook niet snel worden onderschat. De huidige praktijk is echter een andere.

 

Aan de hand van actuele en historische voorbeelden worden analyses en ruimtelijke oplossingen belicht in deze sessie.

 

Meer informatie: ZorgTotaal

 

Over Ronald Schleurholts
Ronald Schleurholts studeerde bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Sinds 2005 is hij directeur en hoofdarchitect van architectenbureau cepezed in Delft. In 2009 verkozen het European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies en het Chicago Atheneum; Museum for Architecture Schleurholts tot één van de veertig meest invloedrijkste opkomende Europese architecten van onder de veertig jaar.

 

Sinds 2011 is Schleurholts voorzitter van de Stichting Living Daylights. De Stichting Living Daylights onderzoekt en promoot de toepassing van daglicht in de gebouwde omgeving.