Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights

Contact

Lightway Nederland
Dr. Welfferweg 21 A
3615 AK Westbroek
www.lightwaynederland.nl


Contactpersoon:

Willem Rietveld & Gerwin van Olst
0346-769098
info@daylightcompany.nl

Lightway Nederland is de handelsnaam van Daylight Company B.V., importeur en leverancier van Lightway daglichtsystemen in Nederland en België. Lightway produceert een nieuwe generatie daglichtbuizen met (kristal)glas en koudebrugonderbreking. Daarmee brengen deze daglichtsystemen fris, gezond en kleurecht daglicht op plekken waar normale ramen dit niet kunnen of onder platte daken waar diffuus daglicht gewenst wordt zonder hinderlijke zoninval. Ook draagt Lightway bij aan duurzaam bouwen en energiebesparende daglichtoplossingen. Lightway Nederland is gevestigd in Bilthoven.

 

Lightway Nederland levert daglichtsystemen van hoge kwaliteit in vijf verschillende diameters. De Crystal serie (in de diameters 152mm, 220mm en 320mm) zijn uitgevoerd met kristalglazen koepels en glazen plafonddiffusers. Voor grotere toepassingen in de utiliteit heeft Lightway de Silver serie ontwikkeld (diameters 520mm en 760mm). Beide series zijn uitgevoerd met spiegelbuizen van hoogwaardige kwaliteit met opgedampt zilver en silicium. Hierdoor kan het daglicht indien gewenst over grote afstanden worden getransporteerd, diep het gebouw in. De Crystal serie tot wel 9 meter en de Silver serie tot wel 25 meter. Bovendien kunnen tevens bochten worden aangebracht in het buizen stelsel.

 

Met de gepatenteerde Blue Performance (een XPS isolatie-element met dubbel of tripel glas) maakt Lightway haar daglichtsystemen tot een volwaardig bouwproduct voor de duurzame en energiezuinige bouw. De kracht van de Blue Performance zit hem in het gegeven dat de daglichtbuis luchtdicht een geheel wordt met de isolatielaag. De koudebrug in en rondom de buis is doorbroken, waardoor warme lucht binnen en koude lucht buiten blijft en dus worden condensproblemen voorkomen, de isolatiewaarde van het dak op de gevel behouden en maakt het systeem ook nog in eens inbraakveiliger. Tevens biedt Lightway diverse accessoires voor haar daglichtsystemen, zoals inbouwverlichting elektrisch bedienbare daglichtdimmers.

Donateur worden?

Ook u kunt donateur worden van SLD. Naast de vele voordelen die uw donateurschap u oplevert, draagt u ook nog eens bij aan een meer gezonde leefomgeving.

Neem contact op met SLD via redactie@livingdaylights.nl. Wij sturen u dan de mogelijkheden toe.

Overzicht donateurs
Platinum