Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights

Dakraam met vijflaagse beglazing en passiefhuis certificaat

Geplaatst op: 4 september 2014

De VELUX Groep heeft het eerste en enige dakraam ontwikkeld dat door het Passiefhuis Instituut is gecertificeerd voor klimaatregio ‘koud’ en daardoor tot de rand van het Arctisch gebied kan worden toegepast. Dit meest energiezuinige dakraam ter wereld, is een elektrisch vochtbestendig tuimelvenster met vijf lagen glas, dat wordt aangestuurd door zonne-energie.

 

Best isolerende dakraam ter wereld

Het glas van het raam bestaat uit een drievoudige beglazing aan de buitenzijde en extra dubbele beglazing als voorzetruit aan de binnenzijde. In combinatie met de in het kozijn verwerkte ThermoTechnology zorgt deze opbouw voor een Uw-waarde van 0,51 W/m²K (EN ISO 12567-2). Deze Uw-waarde kan door verdiepte inbouw en de toepassing van een isolatiekraag nog verder worden teruggebracht naar zelfs 0,48 W/m²K.

 

Energiebesparing met comfort behoud

De ontwikkeling van het Passiefhuis dakraam sluit aan bij het strategische programma van de VELUX Groep, Sustainable Living in Buildings. Daarin wordt aangetoond dat de uitstoot van broeikasgassen niet alleen beperkt wordt door energie te besparen, maar ook door oplossingen te creëren die de gezondheid en het welzijn van mensen verbeteren en die een verschil maken in hun dagelijks leven.

 

Elektrisch bedieningscomfort

Het Passiefhuis dakraam wordt elektrisch aangestuurd door de zon en kan  eenvoudig worden geopend en gesloten. Om een optimaal binnenklimaat te behouden is er keuze uit een buitenzonwering of een rolluik om oververhitting in de zomermaanden tegen te gaan en in de wintermaanden bij te dragen aan het thermische comfort. Het dakraam is verkrijgbaar in de vochtbestendige uitvoering type GGU en leverbaar in de vier meest gangbare maten.

 

Altijd en overal meest optimale energiebalans creëren

Ondanks zijn vele kwaliteiten is het Passiefhuis dakraam niet voor alle situaties het meest geschikte dakraam om toe te passen. De isolatiewaarde van het Passiefhuis dakraam is namelijk zo goed, dat hierdoor in de winter nauwelijks gebruik kan worden gemaakt van passieve zonnewarmte om ruimtes te verwarmen.

Projectinformatie

www.velux.nl