Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights

Project – Megabioscoop Kinepolis

Geplaatst op: 24 mei 2017

Het is één van de grootste bioscopen van Nederland: de nieuwe megabioscoop Kinepolis aan de Centrumboulevard in Utrecht. Anders dan bij vele andere bioscopen, zien we dat het gebouw zich kenmerkt door de toepassing van grote ruiten in de gevel. “Transparant waar mogelijk, gesloten waar nodig”, vormde het uitgangspunt.  Het geeft de bezoekers van het gebouw een optimale theatrale beleving en het maakt het pand aantrekkelijk en uitnodigend voor de omgeving.

 

AGC Glass leverde in totaal 1.695 m² beglazing voor het realiseren van het project.  Tim Merewood van J.M. van Delft gevelbouwers: “Het meeste kenmerkende aan de gevel zijn de grote ruiten, van ca. 8 tot 13 m² per ruit. Daarbij vind ik zelf het kleurenspel ook erg mooi; de gouden beplating in combinatie met de donkere beglazing. Het maakt het een in het oog springend gebouw.”

 

Het gebouw heeft een sterk verbindende functie met op de begane grond, naast de entree een ruime Foodcourt, die zowel vanuit de Centrumboulevard als vanuit de bioscoop te betreden is. En er is een directe verbinding met de Jaarbeurs, die voor congressen en evenementen gebruik kan maken van een deel van de bioscoopvoorzieningen.

 

AGC Clearlite
Koen Verschuuren, projectleider AGC Glass: “We zijn erg trots dat we, na het Kinepolis project in Breda, weer mochten meewerken aan de totstandkoming van dit prachtige gebouw. Aangezien we grote ruiten hebben toegepast, zijn er ook behoorlijk dikke glassamenstellingen gebruikt. Om toch optimale transparantie te garanderen, hebben we AGC Clearlite toegepast. Dat voorkomt dat het glas door de gelaagdheid een donkerdere uitstraling krijgt.”

Projectinformatie

Toegepaste beglazing                Totaal: 1.695 m²
305 m² geëmailleerd glas sandwichpanelen
735 m² Thermobel Top 1.1 (resp. 8*–15–10 en 8*—15–12)
200 m² Thermobel Top 1.1 (2 zijden gelaagd veiligheidsglas)
170 m² Thermobel Top 1.1 (gelaagde doorvalveilig binnenruit)
45 m²   Thermobel Top 1.1 (2 zijden gelaagd veiligheidsglas, binnenruit klasse 4A)
65 m²   Thermobel EnergyN (2 zijden gelaagd veiligheidsglas, binnenruit klasse P4A)

 

Opdrachtgever: Kinepolis Group Gent.
Ontwerp: Snelder Architecten, Bussum.
Glasproducent: AGC Interpane.

 

Aannemer: Aannemers STRABAG – Züblin & Van Laere
Gevelbouwer: J.M. van Delft BV.
Oplevering: December 2016.