Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights

Project – Transformatie Citroëngarage Zuid Amsterdam

Geplaatst op: 29 september 2015

Bierman Henket architecten maakt in opdracht van Bouwinvest een ontwerp voor de renovatie en transformatie van het Amsterdamse Citroëngebouw Zuid.

 

Dit modernistische gebouw van ca. 10.000 m2 aan het Stadionplein werd in 1930 ontworpen door architect Jan Wils (1891-1972) en deed oorspronkelijk dienst als garage, magazijn, kantoor en showroom voor Citroën. Wils maakte eerder voor de Olympische Spelen van 1928 het ontwerp voor het naastgelegen Olympisch Stadion.

 

In 1959 ontwierp hij aan de overzijde van het Citroën gebouw een tweede gebouw voor Citroën, het Noordgebouw. Beide gebouwen, het tussengelegen plein en het stadion vormen een uniek stedenbouwkundig en monumentaal ensemble. Het Noord gebouw wordt herontwikkeld naar ontwerp van architectenbureau Rijnboutt.

 

Het bestaande Citroëngebouw Zuid wordt gekenmerkt door een bloksgewijze opbouw, witte gevels en afgeronde hoeken. In de toekomst zal het gebouw een kantoor- en retailfunctie krijgen.

 

Met de renovatie wordt de oorspronkelijke, verfijnde detaillering van de gevels hersteld. Momenteel is het tijdelijke restaurant BAUT ZUID gehuisvest in de oorspronkelijke showroom. De oplevering staat gepland medio 2017.

 

Meer informatie: Bierman Henket Architecten

Bekijk de volledige fotoserie