Twitter logo Linkedin logo Pinterest logo
Logo Stichting Living Daylights

Verdiepingshoge glaspanelen in gebouw Steigereiland Amsterdam

Geplaatst op: 5 maart 2012

Gebouw Steigereiland, gesitueerd aan het water op de kop van het Steigereiland, IJburg, Amsterdam is uitgevoerd met verdiepingshoge glaspanelen en maakt daardoor optimaal gebruik van daglicht en uitzicht.

 

Het gebouw is gesitueerd aan het water op de kop van het Steigereiland (IJburg. Het project is opgezet als een multifunctioneel gebouw en bestaat uit 2 vleugels van respectievelijk 4 en 5 bouwlagen op een parkeergarage. Tussen de 2 vleugels is over de volle lengte een 14 meter hoog atrium. Het atrium is een lichte, geklimatiseerde ruimte die zich bij uitstek leent voor het geven van bedrijfspresentaties,recepties, party’s e.d. (Staal-glas constructie atrium van BRS Building Systems).

 

Op de begane grond zijn aan het atrium een bedrijfsrestaurant met café en vergaderzalen gesitueerd met een besloten terras op het zuiden. Een tweetal liften en een representatief trappenhuis ontsluiten vanuit het atrium de verdiepingen. De gevels van het gebouw zijn uitgevoerd met verdiepingshoge glaspanelen om optimaal gebruik te maken van daglicht en uitzicht. De transparante geveldelen zijn afgewisseld met gesloten panelen waarin open te zetten delen zijn geïntegreerd. De gevels aan de binnenzijde zijn voorzien van automatische en individueel te bedienen lichtwering van lamellen. De beide gebouwdelen zijn verbonden met bruggen door en langs het atrium, de 4e bouwlaag heeft daarnaast een verbindingsbrug boven het terras. De 5e bouwlaag is alleen op het bouwdeel langs de IJburglaan aanwezig en heeft rondom vrij uitzicht. Het bijzondere van deze bouwlaag wordt onderstreept door een hogere verdiepingshoogte, dus meer licht, en de mogelijkheid een “groen dak” met terras te realiseren op het naast gelegen dak.

 

Voorzien is een gemeenschappelijke receptie in het atrium waar vanaf ook de toegangscontrole van de garage zal plaatsvinden. Het café-restaurant bestaat uit een zelfbedienings-lunchrestaurant met een apart café met buiten- en binnenterras t.b.v. gemeenschappelijk gebruik.

De installaties zijn ontwikkeld vanuit de duurzaamheidvisie. Door middel van koude/warmte opslag in de bodem, aansluiting op stadsverwarming en toepassing van o.a. LED verlichting is gestreefd naar de meest efficiënte oplossingen m.b.t. energieverbruik, C02 uitstoot, exploitatiekosten en onderhoud.

Projectinformatie

Project:

Pedro de Medinalaan 7a
1086 XK
Amsterdam